Mencari Sifu


Dalam dua tiga hari ni, aku tengah tercari-cari guru untuk ajar aku buat krusye dan mengait. Ada  tu  memang ada, tapi diorang bukan stay dekat kelantan.  
Belajar dengan youtube? Yes! tapi kadang-kadang mahu pening jugak ler..  So, sape-sape yang ada kenalan yang pandai buat krusye and mengait ni terutama yang stay dekat kelantan,  tolong inform la kat aku ni.  
 Inform  kat sini ye..












Adios!







Let's Make a U-turn


Beberapa hari yang lalu, saya ada join usrah GTL. Alhamdulillah and InsyaAllah saya akan mulai berkongsi isi usrah tersebut di sini.  ^_^
Masih ada waktu untuk berubah.
Setiap detik.
Setiap minit.
Setiap jam itu terlalu beerti.
Rebutlah ia untuk perbaiki diri.
Takut tak semput dek malaikat mencabut nyawa y ada dalam body.

Terima Kasih Afifah Nabila..


Assalamualaikum dan HAI...
Alhamdulillah, Alhamdulillah Summa Alhamdulillah
Jaja sangat sangat la seronok hari ni
Nak tau sebabnya?
Sebabnya, follower Jaja dah 500 lebih
Once again, Alhamdulillah

Terima kasih ta terhingga kepada adik Afifah Nabila sebab dah jadi follower yang ke 500
Terima kasih jugak kat semua follower Jaja
yang sudi follow blog yang tak seberapa ni
^_^

Okay. sekarang jom kita BOOMMM blog adik Afifah

Follow twitter beliau kat sini



Terima Kasih   ^_^

Bebas




BEBAS
Satu kata tapi seribu maksud
video ni memang menyentap jiwa and sangat memberi pengajaran
Dan ukhwah yang dibina bukan sekadar saje-saje
Tapi ukhwah yang disandar pada cinta kepada Allah akan menjadi manis


Hakikat kebebasan yang sebenar adalah apabila kita bebas dari perhambaan diri 
terhadap hawa nafsu kepada penghambaan diri
kepadaNya

Ikan Oh Ikan



Tadi Jaja siang ikan. Sambil siang ikan tu, sambil mengelamun..  And Jaja ingat lagi masa first time Jaja belajar siang ikan.. Hikhik...

Rasanya masa tu Jaja umur 9 tahun kot.. Mak ajak belajar siang ikan.. Nervous yang amat masa tu, kegelian terlampau..

Masa dok tengah potong-potong tu ok lagi tapiii time nak keluarkan dia punya isi perut tu..Euwww
amat-amatlah menggelikan.. Rasa nak muntah dengan lendir ikan tu lagi..

Sekarang dah biasa dah dengan benda macam tu..
Teringat balik benda-benda macam ni boleh buat kita tersenyum sorang-sorang...



Saya sudah bebas!



Assalamulaikum, 
tengok title pon dah tau..hehe ..yes! Jaja dah habis exam PMR.  Walaupun dah bebas hampir 3 minggu yang lalu tapi still rasa baru semalam je..

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah...
bersyukur sangat-sangat sebab da habis exam.. Result trial alhamdulillah and insyaallah 9A..   So, sekarang ada banyak masa terluang and Jaja dah plan banyak benda..

Antara perkara yang Jaja akan buat ialah Jaja akan baca novel and maybe buat novel..Buat suka-suka je..
Then, hari selasa ni nak pergi ke KB Mall sebab ada jamuan makan kelas kitorang kat sana and sambil-sambil pergi main memanah.. hehehe...  Dah lama dah tak memanah..

Lepas tu, Jaja rasa akan jadi babysitter memandangkan kakak ipar dalam pantang and abang Jaja kena kerja so, Jaja akan pergi sana..Huhu..  Tak sabarnya..
 

Copyright 2013 © CHN
for http://littledaies-port.blogspot.com/