Bangunlah Wanita!!



Salam bloggers
Hari ni Min nak cakap pasal benda sensitif sikit
actually bukan nk cakap just nk buat statement

Update kali ni lebih kepada kaum hawa 
Kalau sebut kaum hawa ni, mesti nak sentuh pasal aurat
Nak buat macam mana, sume tak nak tutup aurat
So, saya sebagai remaja Islam and pelajar sekolah agama, 
bertanggungjawab menegur kaum hawa.

Firstly, nak tanya, korang pernah tengok cerita Safiyya tak??
alaaa, yang kat TV9 tu la
Cantikkan pengacara dia?
Hmm, tapi kalau dia tutup aurat betul-betul kan lagi cantik


Contoh gambar yang diambil dekat google
Kenal ke??sorry, main ambek je

Pendapat korang la kan, cantik tak macam ni?
Kalo saya, secara jujurnya, yup memang cantik
even, saya sendiri rasa nak try pakai macam tu

Korang ada ke pakai macam ni?
Kalau ada, tolong lah berubah
JANGAN BERKELAKUAN JAHILIAH MODEN

Korang sanggup ke runtuhkan agama sendiri?
sanggup ke?
pakaian ketat-ketat, sendat-sendat, nipis-nipis
and bagai lagi fesyen sekarang ni

Secara jujur, saya memang tengok sinis perempuan-perempuan macam ni
kata mengaku Islam, 
Tapi, look at yourselves, ukhti

Maybe ada yang tak setuju dengan pendapat saya,
and ada yang rasa macam nak saman je saya ni kan
Tapi saya tak kisah kalo ada yang nak saman pon 
Sebab, berjuta  umat Islam berdiri belakang saya







3 comments:

ila said...

tak pernah plk tgk safiyyah tu.
tgk iklan je..

skrg nie org pk tutup aurat tu pakai tudung je..yf lain2 tu x tau kod.

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

selalu gak tengok...pakai tudung tapi tak tutup aurat tak guna kan..tudung fesyen macam² tapi dada terdedah jugak.baju ketat jugak..papetah..

Maya Zhang Ai Ly said...

tq 4 dat advice sys...insyaALLAH pasti akan beubah slowly...tq cuz dtg blog Baby ya..

 

Copyright 2013 © CHN
for http://littledaies-port.blogspot.com/