Doodle Dari Fizgraphic


Tu lah doodlenya...comel kan3?


Cerita #1


kisah ini berlaku sewaktu zaman pemerintahan harun ar-rasyid. suatu hari harun ar-rasyid berjalan-jalan di dalam negerinya dan dia telah bertemu dengan seorang budak,

 budak tersebut sedikit pelik kerana dia akan menangis sebaik sahaja melihat api. harun ar-rasyid berasa hairan lalu bertanya kepada budak tersebut,
" wahai budak mengapa engkau menangis setiap kali melihat engkau melihat api?"


 budak tersebut dengan confidentnya menjawab,


" wahai   pak  cik    (die   panggil   pak   cik   sebab die   tak    kenal   harun ar-rasyid) aku   menangis   kerana   aku   berasa   takut   jikalau    aku akan dimasukkan   ke   dalam   api   neraka   (kita pernah  fikir   macam   budak    ni)"

 harun ar-rasyid dengan confidentnya jugak menjawab,



"budak-budak sebesar engkau tidak akan dimasukkan ke dalam api neraka", 

budak tersebut rupa-rupanya amat cerdik dan membalasnya dengan lebih confident berbanding sebelumnya,

" aku melihat apabila seseorang itu ingin menyalakan api dia akan memasukkan kayu2 yang kecil terlebih dahulu sebelum memasukkan kayu yang besar2... "

Perbandingan Antara Orang Islam dan Bukan Islam


Salam blogger
Hari ni Min nak ongsi ilmu yang Min dapat time Usrah lajnah tadi

Straight to the point terus lah ye
Actually sahabat Min yang cite masa usrah tadi
Dia kata sumber daripada buku 25 wasiat nabi



Orang Islam diibaratkan seperti rumput di padang
manakala orang bukan Islam diibaratkan seperti
 pokok yang besar dan kuat

Rumput kan selalu dipijak, dipotong, dan macam2 lah lagi
manakala, pokok pula walaupun pokok tu kene goyang,
kene pukul atau pape tapi pokok tu tetap utuh
tetap berdiri kat situ


TAPI, rumput akan kembali bangkit walau berapa banyak kali
dia kene potong, 
DAN, pokok pula, kalau kite dah tak perlukan pokok tu,
kite just tebang and terus mati 
pokok ni takkan tumbuh balik


So, jadilah rumput yang tetap akan bangun walau berapa banyak kali dia jatuh



Saya Join, Pasti Dapat Doodle




Salam blogger kt korang
Malam kite join segmen 
nk join jugak?  sini!

Nama panggilan : Faizah
Negeri Kelahiran : Kelantan
Warna kesukaan : Pink


Kamu bertiga ditagged!
Azzah

Bangunlah Wanita!!



Salam bloggers
Hari ni Min nak cakap pasal benda sensitif sikit
actually bukan nk cakap just nk buat statement

Update kali ni lebih kepada kaum hawa 
Kalau sebut kaum hawa ni, mesti nak sentuh pasal aurat
Nak buat macam mana, sume tak nak tutup aurat
So, saya sebagai remaja Islam and pelajar sekolah agama, 
bertanggungjawab menegur kaum hawa.

Firstly, nak tanya, korang pernah tengok cerita Safiyya tak??
alaaa, yang kat TV9 tu la
Cantikkan pengacara dia?
Hmm, tapi kalau dia tutup aurat betul-betul kan lagi cantik


Contoh gambar yang diambil dekat google
Kenal ke??sorry, main ambek je

Pendapat korang la kan, cantik tak macam ni?
Kalo saya, secara jujurnya, yup memang cantik
even, saya sendiri rasa nak try pakai macam tu

Korang ada ke pakai macam ni?
Kalau ada, tolong lah berubah
JANGAN BERKELAKUAN JAHILIAH MODEN

Korang sanggup ke runtuhkan agama sendiri?
sanggup ke?
pakaian ketat-ketat, sendat-sendat, nipis-nipis
and bagai lagi fesyen sekarang ni

Secara jujur, saya memang tengok sinis perempuan-perempuan macam ni
kata mengaku Islam, 
Tapi, look at yourselves, ukhti

Maybe ada yang tak setuju dengan pendapat saya,
and ada yang rasa macam nak saman je saya ni kan
Tapi saya tak kisah kalo ada yang nak saman pon 
Sebab, berjuta  umat Islam berdiri belakang saya







 

Copyright 2013 © CHN
for http://littledaies-port.blogspot.com/