Sketsa Di Bustop


Salam korang
malam ni dah masuk update kali ke-2
Ni kes nak denda diri sendiri sebab lama tak update

Hikhok
malam ni Min nak cite pasal situasi kat bustop
Actually, tak ade lah hebat sangat pon citenya


Citenya macam ni
2-3 hari lepas,Min balik naik bas
pastu, kite pon duduk lah kat tepi aunty tu
aunty nampak macam orang bercuti kat kelantan 
sebab nampak ramai geng dia, muke plak macam orang Thailand kot

Kebetulan, Min baru lepas beli buku kerja Math
Sebab boring sangat tunggu bas, Min pon buat la buku kerja tu
Tibe2 Min perasan auntytu tengok Min wat Math
Dah lah buat Math tu slow semacam je
pastu tulisan.........
macam cakar ayam


Tibe2.....
suspen sikit
kawan aunty tu pon cakap mcam ni kat Min
"Excuse me, does the bus number 9 stop here?"
Min pon, ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju wo ooo ooo
haha, gurau je, Min just tak leh tangkap dia cakap ape
sebab dia sebut 9 tu semacam je
bunyi cam loghat Thailand je

So, dengan  bangganya Min cakap la "yes"
haha, pendekkan??

lebih kurang 10 minit lepas tu, bas nombor 9 pon datang
pelancong tadi pon kata kat Min, "bus number 9"
Sebab tak  tahu nak cakap ape, Min just senyum sambil angguk
angguk gaya orang Japan, hahaha
Bleh bayang tak??>_<"

Tu la pengalaman Min kt bustop
rase cam cite lawak plak
hahaha


No comments:

 

Copyright 2013 © CHN
for http://littledaies-port.blogspot.com/