1st time naik teksi


Salam and selamat petang korang
Korang pernah baik teksi?
Min baru je balik sekolah
Balikk Dengan Teksi


Kenapa tetiba naik teksi?
Citenya macam ni,
tadi masa sekolah, kawan aku, nama ape ntah
tapi aku panggil dia Nana jerk
kawan baru jumpa

Cik Nana pon bagitau lah kat Min yang bas tak ada
Mula2 memang Min tak percaya pon
and bile sampai kat bustop tu, ada notis kat dinding


Notis tu tulis, yang bas dah tak ada sebab diorang mengalami kerugian besar
Last2, Min naik teksi
mahal giler!


Pengajarannya, naik lah teksi sebelum naik bas
ape yang Min bebel ni?

Tata korang, muah muah muah
Love u allss

Tolong Like Page Baru Kite


Salam blogger and ukhwah fillah korang
hik3
Ce tengok tajuk tu

Min memang dah lama nak buat page ni
tapi sebab sekolah, tak ade masa nak buat
Memang tiap2 ari on tapi on lebih kurang 10 minit je sehari
Tak de masa la nak buat benda2 tu sume

So now, Min nak mintak tolong sikit boleh tak??
hehe, tolong like page Min bleh tak?

#jasa korang dikenang

Sketsa Di Bustop


Salam korang
malam ni dah masuk update kali ke-2
Ni kes nak denda diri sendiri sebab lama tak update

Hikhok
malam ni Min nak cite pasal situasi kat bustop
Actually, tak ade lah hebat sangat pon citenya


Citenya macam ni
2-3 hari lepas,Min balik naik bas
pastu, kite pon duduk lah kat tepi aunty tu
aunty nampak macam orang bercuti kat kelantan 
sebab nampak ramai geng dia, muke plak macam orang Thailand kot

Kebetulan, Min baru lepas beli buku kerja Math
Sebab boring sangat tunggu bas, Min pon buat la buku kerja tu
Tibe2 Min perasan auntytu tengok Min wat Math
Dah lah buat Math tu slow semacam je
pastu tulisan.........
macam cakar ayam


Tibe2.....
suspen sikit
kawan aunty tu pon cakap mcam ni kat Min
"Excuse me, does the bus number 9 stop here?"
Min pon, ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju wo ooo ooo
haha, gurau je, Min just tak leh tangkap dia cakap ape
sebab dia sebut 9 tu semacam je
bunyi cam loghat Thailand je

So, dengan  bangganya Min cakap la "yes"
haha, pendekkan??

lebih kurang 10 minit lepas tu, bas nombor 9 pon datang
pelancong tadi pon kata kat Min, "bus number 9"
Sebab tak  tahu nak cakap ape, Min just senyum sambil angguk
angguk gaya orang Japan, hahaha
Bleh bayang tak??>_<"

Tu la pengalaman Min kt bustop
rase cam cite lawak plak
hahaha


Innallaha Ma'ana


Salam blogger korang...
wahhhh, lamanya tak update!!
tak sempat der
kerja umah tinggi gunung ler


Innallaha Ma'ana???
Tau ke ape maknanya?
maknanya "Allah selalu bersama kita"
Malam ni memang nak update benda2 yang relax je
^_^v

Sekarang ni antara korang sume mesti ada yang tengah sedih kan
ase cam tak ade orang peduli kat kite
rase macam kecewa
and kadang2 sampai rase tertekan sangat


Hmmm, Min pon kekadang ada la jugak rase sedih
Dah memang nama lumrah hidup
Tapi INGAT kite tak berseorangan
Still ada mak ayah, adik beradik, kengkawan
and paling penting kite ada Dia 
So guys, wake up and wipe your tears!!
Aza - Aza Fighting!!


# Remember, He's always with us
 

Copyright 2013 © CHN
for http://littledaies-port.blogspot.com/