Jom Memanah!


Salam blogger.
hari ni dah 24 Disember
Kejap je kan? Tup tup dah nak habis dah tahun 2012
So dah tercapai ke azam tahun ni?Dah tercapai? belom?

So, hari ni saya nak cerita sikit pasal sukan memanah ni
Daripada pandangan saya la kan, ramai orang fikir memanah ni untuk golongan tertentu je
 Sebabnya, maybe sebab mahal kot
ye la, 1 panah tu pon harga dah nak dekat RM 2 000!!
~~~~~~~~~~~~~

 As The Prophet said

" Do you know that there is strengh in Archery?"

Jujur la kan, saya tak tau apa pon pasal memanah ni


Rasulullah berkata,

"Ajarkanlah anak-anak kalian, berkuda, berenang dan memanah"






Pesta Buku Big Bad Wolf!

Assalamualaikum and salam bloggers...
For long time i am not updating my blog right?
you know why?
oh, you don't know? me don't know too..
*broken English*

Lets back to Bahasa Melayu.
Mesti pelik kan kenapa la Min tetiba cakap English ni
Haaa, tu la nak diceritakan ni..
Hari tu Min dengan abang Min yang baru lepas SPM pergi la KL
Saje jalan-jalan kat rumah kakak ipar
nak lepaskan tension la katakan..:)
So, nak dijadikan cerita, abang Min yang sulong tu ajak la pergi pesta buku
BIG BAD WOLF!!

Pesta buku English.
Fullamaakk, Its almost 70-95 % discount!!!
So, Min ambil 1 kotak lepas tu isi apa je yang rasa berminat



So nak tau ape yang Min beli?
Here there are!!















Ini lah antara buku yang Min beli, 
ada lagi tapi jenuh la Min nak upload semua gambar..
So, sape yang dok kat kawasan terdekat tu, pergi lah!
Rugi la kalau tak pergi.
It just once a year!!

Salam Ramadhan

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah
Syukur tak terkata apabila azan maghrib berkumandang

Sebak, gembira, terharu, semua perasaan bercampur
dah lama tunggu bulan puasa ni
alhamdulillah, aku diberi peluang sekali lagi untuk berjumpa bulan Ramadhan

Buat sahabat-sahabat sekelas,
ingat! kita ada competition k?
hikhik, pertandingan sape baca Quran paling banyak masa bulan Ramadhan
Hadiahnya, nasi ayam goreng selama 2 hari
For sure Min yang belanja...


Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah



Alhamdulillah and Thank You so so so much
Hari ni Min rasa happy sangat-sangat-sangat
tahukah kenapa?
guess what?

Ahakss, 
Sebab follower dah jadi  300 orang!
most thank you untuk semua follower and terutama untuk
follower yang ke 300!!!


jom terjah blog follower yang bertuah ni!

Nadzirah

Susahnya nak beli Kain Felt..



Salam blogger
Cuti  minggu ada pergi mana-mana ke?
Min dah pergi Melaka 
minggu depan pergi Cameron plak
hikhikhik

Tadi Min usya- usya la sikit kain felt kat blog-blog 
Ok je kain tu cuma macam mahal sangat kot
Kalau korang tau kedai yang jual kain felt 
dekat area Kota Bharu, Kelantan,
Roger la kat sini

contoh kain felt

contoh barang buatan felt

contoh barang buatan felt

Sape nak beli jugak Kain Felt sila tekan SINI

Berapa Harga Blog korang? Berharga ke?


Salam Blogger
tadi lepas balik tuisyen, Min ada jumpa la 1 blog ni, blog Kak Hawa
Min baca la entry-entry dia, sume tip-top
and ada la dia kongsi cam mana nak tau belog kite ni berharga ke tak
Korang nak tau harga blog korang jugak ke? >>>Tekan sini<<<

Tekan untuk lebih jelas



Follower Yang ke-200!!


Salam blogger,,,
hikhikhik, Yes! blog ni dah mencapai follower sebanyak 200 orang
Memang happy sangat dah pon
Walaupon tak sebanyak follower korang, tapi Min still happy sangat

Thanks to Akak Nor Aidatul

Jom Terjah blog dia ramai2!

Sahabat, Kau Tetap Di Hati

Salam
Hari ni Min nak cerita pasal kawan Min yang dekat sekolah 
Nama dia Nurul Izzati Zulkifli
Min dengan dia sama je perangai, dua-dua novelholic

Lebih kurang seminggu yang lepas baru Min tahu sesuatu
dia dah masuk hospital disebabkan Hypertises C 
Bengkak hati and sekarang ni dia berada di ICU
Beberapa hari yang lalu, Min pergi melawat dia


Dia tak sedar and perut dia membesar, sebak
kawan Min yang periang dah jadi macam tu dalam sekelip mata je
Semoga dia selamat and korang tolonglah doakan dia jugak ye?




Hmmmm T_T

Wahai Perempuan, TOLONGLAH kasihani kami!



Salam blogger
Sihat ke? Dah makan?
Minum? 
*Buat-buat caring

Nak promote sikit,
blog abang Min
Wahai Perempuan, TOLONGLAH kasihani kami!

Segmen : Tambah Follower Sampai Pening




Salam, segmen lagi!
Jom join sini, ♥ sini ♥
Sambil-sambil tambah follower gan kengkawan baru
Intro sikit

 Nur Faizah 
 Kelantan
 14 Tahun




Smiles kat Cbox dah Bertukar!


Salam korang!!
Sihat ke hari ni??

Wokeyh!, mesti ada yang tertanya-tanya 
macam mana nak tukar smiles kat cbox korang tu.
Memang confirm ada yang boring kan??

Min nak tunjuk cbox baru Min
memang sukeeee sangat-sangat


   



Peace!!^_^V

Jom Join Bloggeria untuk Blogger


Jom join bersama!! Join sini!

TUJUAN BLOGGERIA! DIWUJUDKAN IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL PARA BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA. MARILAH KITA BERKONGSI MAKLUMAT DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA DI SAMPING MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.







Doodle Dari Fizgraphic


Tu lah doodlenya...comel kan3?


Cerita #1


kisah ini berlaku sewaktu zaman pemerintahan harun ar-rasyid. suatu hari harun ar-rasyid berjalan-jalan di dalam negerinya dan dia telah bertemu dengan seorang budak,

 budak tersebut sedikit pelik kerana dia akan menangis sebaik sahaja melihat api. harun ar-rasyid berasa hairan lalu bertanya kepada budak tersebut,
" wahai budak mengapa engkau menangis setiap kali melihat engkau melihat api?"


 budak tersebut dengan confidentnya menjawab,


" wahai   pak  cik    (die   panggil   pak   cik   sebab die   tak    kenal   harun ar-rasyid) aku   menangis   kerana   aku   berasa   takut   jikalau    aku akan dimasukkan   ke   dalam   api   neraka   (kita pernah  fikir   macam   budak    ni)"

 harun ar-rasyid dengan confidentnya jugak menjawab,



"budak-budak sebesar engkau tidak akan dimasukkan ke dalam api neraka", 

budak tersebut rupa-rupanya amat cerdik dan membalasnya dengan lebih confident berbanding sebelumnya,

" aku melihat apabila seseorang itu ingin menyalakan api dia akan memasukkan kayu2 yang kecil terlebih dahulu sebelum memasukkan kayu yang besar2... "

Perbandingan Antara Orang Islam dan Bukan Islam


Salam blogger
Hari ni Min nak ongsi ilmu yang Min dapat time Usrah lajnah tadi

Straight to the point terus lah ye
Actually sahabat Min yang cite masa usrah tadi
Dia kata sumber daripada buku 25 wasiat nabi



Orang Islam diibaratkan seperti rumput di padang
manakala orang bukan Islam diibaratkan seperti
 pokok yang besar dan kuat

Rumput kan selalu dipijak, dipotong, dan macam2 lah lagi
manakala, pokok pula walaupun pokok tu kene goyang,
kene pukul atau pape tapi pokok tu tetap utuh
tetap berdiri kat situ


TAPI, rumput akan kembali bangkit walau berapa banyak kali
dia kene potong, 
DAN, pokok pula, kalau kite dah tak perlukan pokok tu,
kite just tebang and terus mati 
pokok ni takkan tumbuh balik


So, jadilah rumput yang tetap akan bangun walau berapa banyak kali dia jatuh



Saya Join, Pasti Dapat Doodle




Salam blogger kt korang
Malam kite join segmen 
nk join jugak?  sini!

Nama panggilan : Faizah
Negeri Kelahiran : Kelantan
Warna kesukaan : Pink


Kamu bertiga ditagged!
Azzah

Bangunlah Wanita!!



Salam bloggers
Hari ni Min nak cakap pasal benda sensitif sikit
actually bukan nk cakap just nk buat statement

Update kali ni lebih kepada kaum hawa 
Kalau sebut kaum hawa ni, mesti nak sentuh pasal aurat
Nak buat macam mana, sume tak nak tutup aurat
So, saya sebagai remaja Islam and pelajar sekolah agama, 
bertanggungjawab menegur kaum hawa.

Firstly, nak tanya, korang pernah tengok cerita Safiyya tak??
alaaa, yang kat TV9 tu la
Cantikkan pengacara dia?
Hmm, tapi kalau dia tutup aurat betul-betul kan lagi cantik


Contoh gambar yang diambil dekat google
Kenal ke??sorry, main ambek je

Pendapat korang la kan, cantik tak macam ni?
Kalo saya, secara jujurnya, yup memang cantik
even, saya sendiri rasa nak try pakai macam tu

Korang ada ke pakai macam ni?
Kalau ada, tolong lah berubah
JANGAN BERKELAKUAN JAHILIAH MODEN

Korang sanggup ke runtuhkan agama sendiri?
sanggup ke?
pakaian ketat-ketat, sendat-sendat, nipis-nipis
and bagai lagi fesyen sekarang ni

Secara jujur, saya memang tengok sinis perempuan-perempuan macam ni
kata mengaku Islam, 
Tapi, look at yourselves, ukhti

Maybe ada yang tak setuju dengan pendapat saya,
and ada yang rasa macam nak saman je saya ni kan
Tapi saya tak kisah kalo ada yang nak saman pon 
Sebab, berjuta  umat Islam berdiri belakang saya







 

Copyright 2013 © CHN
for http://littledaies-port.blogspot.com/