Asap Pembunuh




Setelah lama tak update blog, hari ni curi-curi masa jap nak update
Min dah habis exam PMR
Akhirnya boleh update blog 
Hampir 3 minggu tak bersama gan laptop ni
Oh yyeeaaahhh!!


Haaa, hari ni Min nak cakap pasal rokok
korang kenalkan rokok tu macam mana??
kat bawah ni Min tunjuk gambar rokok 


"Saya perosak diri anda!!"



Rokok ni dah lama wujud
Dari rokok daun hingga ke rokok moden macam sekarang
Sampai sekarang hal Si Rokok ni tak habis-habis
Sebab Si Rokok ni lah macam-macam penyakit datang
Padahal dah jelas letak gambar penyakit2 kat kotak rokok
Tapi nape korang stiil nak merokok??


Korang tahu kan rokok ni terhasil daripada pokok tembakau??
Dari pokok tembakau ni laa terhasilnya rokok batang mahupun rokok daun
Min nak tunjuk rupa Cik Tembakau kita ni







Pape pon kita tak boleh salahkan Pokok Tembakau atau Rokok tu sendiri
Sebab pilihan kat tangan kita
nak atau tak nk??
Tidak Kepada Rokok!!
tu pendapat Min laaa,


Min nak kongsi 1 gambar ni
Terkejut jugak furst time tengok gambar ni..



Untuk lelaki ni, Min ada banyak nak cakap 
antaranya:   


1) Dah puas hidup ke bang?

2) Amacam ada rasa cam susah nak bernafas tak?kalau ada tu
maknanya abang makin sihat..:P

3) Abang memang terbaik wooo, abang mesti kaya kan?
beli rokok sampai banyak cam tu

Nak cakap ape lagi???Min da hilang idea daa
Tapi Min memang kagum gan pakcik ni
pape pon pakcik, Min nak pesan
Jaga kesihatan yew kesian isteri pakcik,
muda-muda dah jadi janda....
hahaha



 Kat bawah ni Min nak kongsi 1 page yang Min suke sangat2
Korang terasa??
Padan muka memang nak bagi korang terasa pon
                                                             Fikir dan renung renungkan

No comments:

 

Copyright 2013 © CHN
for http://littledaies-port.blogspot.com/